Meranie ekonomických účinkov mestského cestovného ruchu - Kmeco, Ľubomír
Rôzne funkcie cestovného ruchu ako spoločensko-ekonomického fenoménu. Vplyv rozvoja cestovného ruchu na rôzne oblasti života spoločnosti. Účinky cestovného ruchu na úrovni miest. Cieľom článku je ukázať možnosti merania ekonomických účinkov mestského cestovného ruchu s využitím metód regionálnej a urbanistickej ekonomiky a rôznych iných metód.