Prvé svetové fórum vo vidieckom cestovnom ruchu a agroturistike - Turčeková, Melánia
Prvé svetové fórum vo vidieckom cestovnom ruchu a agroturistike bolo určené pre všetky štáty Stredoeurópskej iniciatívy (SEI). Ciele tohoto podujatia. Slovenská republika mala svojich zástupcov v teoretickej časti podujatia. Komisia EÚ venuje veľkú pozornosť ochrane životného prostredia v rámci rozvoja vidieckeho cestovného trhu.