Udelenie Nobelovej ceny 2000 za mikroekonometriu - Unčovský, Ladislav
Nobelova cena za ekonómiu za rok 2000 bola udelená dvom americkým ekonómom Jamesovi J. Heckmanovi a Danielovi L. McFaddenovi za výsledky dosiahnuté v mikroekonometrii.