Subjekty povinné platiť odvody do verejnoprávnych fondov - Macková, Zuzana
Jednotlivé právne normy upravujúce platenie do verejnoprávnych fondov. Nejasnosti a problémy, ktoré vznikajú v praxi. Výklad pojmov subjektov, ktoré su povinné platiť jednotlivé druhy odvodov. Povinní platitelia poistného na nemocenské poistenie, zdravotné poistenie a dôchodkové zabezpečenie. Pojem zamestnanca, pojem samostatne zárobkovo činných osôb, spolupracujúcich osôb zúčastnených na poistení. Základné princípy poisťovacieho systému. Systém sociálnej pomoci.