Vo verejnej obchodnej spoločnosti preráža na povrch osobná angažovanosť spoločníkov - Karlíková, Alexandra
Charakteristika verejnej obchodnej spoločnosti (v.o.s.). Charakteristické črty spoločnosti. Spoločnosť môže, ale nie je povinná, vytvárať základné imanie. V praxi sa najčastejšie používa skratka spoločnosti v.o.s. Predpoklad vzniku v.o.s. Postavenie spoločníkov v.o.s. je rovnaké a vo vedení sa môžu striedať. Štatutárny orgán spoločnosti. Podľa obchodného zákonníka spoločník môže zmluvu vypovedať.