Obchodné reťazce: silné a slabé ohnivká - Fidrmuc, Jaroslav
Zahraničné obchodné reťazce majú čoraz viac obchodno-výrobný charakter. Na Slovensko prinášajú veľmi potrebnú konkurenciu. Rozvoj zahraničných obchodných reťazcov obmedzuje aj neistota v oblasti legislatívy. Sila zahraničných obchodných reťazcov umožňuje striktne určovať výrobcom požiadavky na pestrosť, plynulosť a kvalitu sortimentu.