Účtovníctvo vo svetle nadnárodnej harmonizácie - Soukupová, Božena
Vývoj svetovej ekonomiky, informačných technológií a globalizácia priniesli so sebou nové úlohy účtovníctva a potrebu jeho nadnárodnej harmonizácie. Príčiny vzniku rozdielov účtovných systémov jednotlivých krajín. Nadnárodná harmonizácia účtovníctva. Postup a úlohy harmonizácie účtovníctva v Slovenskej republike.