Informačná stratégia je súčasťou celkovej stratégie firmy - Vojtková, Viera
Spätosť nových informačných technológií s obchodom je úzka. Nastupuje nový trend vývoja aplikácií. Automatizácia prekračuje hranice firmy. Elektronické "trhoviská" bez provízií.