Zníženie nezamestnanosti je reálne najskôr po roku 2003 - Medžová, Andrea
V súčasnosti nie je možné dosiahnuť citeľný pokrok v znižovaní nezamestnanosti. Ten možno očakávať najskôr po r. 2003. Potreba stabilizácie makroekonomiky. Očakávania vkladá vláda do reformy daní a správy daní. Znižovanie daňového zaťaženia. Podpora investícií. Nedostatok motivácie na prácu. Nevyhnutnosť reformy školstva. Prognóza vývoja nezamestnanosti v SR.