Akreditace - podstata a vývoj - Růžička, Jiří
Definícia akreditácie, jej história a súčasnosť vo svete i v ČR. Akreditácia je všeobecne definovaná ako oficiálne uznanie vykonávať určité činnosti a to v oblasti skúšania, kalibrácii meradiel, certifikácie výrobkov, certifikácie systémov kvality podľa príslušných, spravidla medzinárodne uznaných predpisov. Oblasti pôsobnosti akreditácie. Národné akreditačné systémy. Medzinárodné dohody, ktoré by mali odstraňovať technické prekážky v medzinárodnom obchode.