Slovenských mliekarov vlani zasiahla akvizičná vlna zo Západu - Janků, Jana
Priemerná spotreba mlieka a mliečnych výrobkov v SR v r. 2000 a predchádzajúcich rokoch - klesajúci trend. Tohto roku sa očakáva mierny nárast spotreby o 2-3 perc. Priemerná úžitkovosť dojníc. Zvýšenie kvality mlieka. Vývoz a dovoz mliečnych výrobkov. Znižovanie počtu mliekarní. Vstup zahraničných investorov do slovenského mliekarenstva.