Vďaka politike komplexných reforiem sa Čína otvára svetu - Lipták, Július
Čínske hospodárstvo i spoločnosť vstupujú do tretej etapy modernizácie. Výživa ľudu. Akcelerácia urbanizácie. Reštrukturalizácia priemyslu. Rozvoj západného hospodárskeho pásma. Rozvoj vied a vzdelanosti. Smerovanie reforiem.