Vek odchodu do dôchodku - Mašláni, Juraj
Z obsahu: Dôchodkový systém na Slovensku ide od desiatich k piatim, prispieva k tomu aj najnižší dôchodkový vek v Európe. Zvýšenie veku odchodu do dôchodku je nevyhnutné, ale samo osebe nestačí. Rozdielny dôchodkový vek žien podľa počtu detí je raritou. Postupné zvyšovanie má trvať 12 rokov. Ako zvýšenie dôchodkového veku ovplyvní nezamestnanosť.