Podmienkou dôvery je etickosť konania
Základné piliere etického kódexu pracovníka štátnej správy. Etická zodpovednosť. Špecifikácia darov a výhod. Etika nakladania s darmi. Zneužitie interných informácií. Vzťah pracovníka štátnej správy k štátnemu vlastníctvu.