Súčasťou kontroly je aj ombudsman - Benčo, Jozef
Analýza najvyšších kontrolných orgánov vo vyspelých krajinách sveta. Pôsobnosť a systém najvyšších kontrolných orgánov v Japonsku. Úloha ombudsmana vo vyspelých ekonomikách.