Menová politika Národnej banky Poľska v rokoch 1990-2001 - Hanisz, Romuald Norbert
Dohľad nad menovou politikou v Poľsku vykonáva Národná banka Poľska (NBP). Základný cieľ činnosti NBP je udržiavanie stabilnej úrovne cien a podpora hospodárskej politiky vlády.