Bankovní regulace v meziválečném Československu - Kopecký, Ondřej
Československý štát bol medzi vojnami v rokoch 1918-1938 dvakrát nútený pomôcť pri sanácii bánk cez hospodárske krízy. Tieto otrasy boli podnetom pre prijatie bankových zákonov, ktoré mali prispieť k stabilite bankového sektora a vytváraniu legislatívneho rámca bankovej regulácie.