Cartagenský protokol o biologickej bezpečnosti - Tóth, Dezider
Dohovor o biologickej diverzite - platnosť nadobudol 29.12.1993. Problém regulácie procesov s najrôznejšími organizmami. Problém regulácie používania geneticky modifikovaných organizmov.