Geopolitika Střední Asie - Horák, Slavomír
História a geopolitika Strednej Ázie. Stredoázijské štáty. Strategický význam Uzbekistanu a Kazachstanu. Geopolitický záujem o Turkménsko. Dynamický rozvoj Číny. Iránska zahraničná politika. Turecká expenzia na východ. Význam Ruska v geopolitike Strednej Ázie. Zahraničná politika a záujem USA o stredoázijské štáty.