Horský Tádžikistán na horké půdě - Horák, Slavomír
História novodobého Tadžikistanu. Ekonomické problémy, rozvrátenosť hospodárstva a nestabilita Tadžikistanu. Tadžické regióny. Občianska vojna a jej následky. Afgánsky faktor v stredoázijskej a tadžickej politike.