Zameranie vedy a výskumu vo vodnom hospodárstve v novom tisícročí - Kriš, Jozef
Jednou z najvýznamnejších funkcií vody je jej biologická funkcia. Sledovanie kvality pitných vôd v zdrojoch. Súčasná kvalita vodných zdrojov na Slovensku. Ciele úpravy vôd. Trendy úpravy vody v budúcnosti.