Koncentrácia podnikateľských subjektov v zmysle zákona o ochrane hospodárskej súťaže - Lapšanský, Lukáš
Koncentráciu z hľadiska ochrany a podpory hospodárskej súťaže upravuje zákon č. 188/1994 Z.z. o ochrane hospodárskej súťaže v znení neskorších predpisov. Koncentrácie podliehajúce kontrole Protimonopolného úradu, vymedzenie kritérií. Definovanie nadobudnutia kontroly. Výlučná a spoločná kontrola. Založenie spoločného podniku. Vylúčenie kvalifikácie koncentrácie.