Novela zákona o dani z dedičstva - komentár - Horanová, Katarína
Parlament SR dňa 6. apríla 2001 schválil návrh na zmenu zákona č. 382/1992 Zb. o dani z dedičstva, dani z darovania a z prevodu a prechodu nehnuteľností. Zmena spočíva v oslobodení I. skupiny daňovníkov, resp. detí poručiteľa a ich potomkov, rodičov a ostatných príbuzných v priamom rade a manželov od dane z dedičstva. Znenie novelizovaných ustanovení účinných od 1.5.2001 po zapracovaní novely č. 151/2001 Z.z.