Ekobilance v logistice a zvláště v obalové technice - Čurda, Dušan
Jednou z metód vyvíjaných za účelom objektivizácie negatívnych ekologických dopadov rôznych procesov, sú tzv. ekobilancie - posudzovanie životného cyklu (Life Cycle Assessment - LCA). Výsledkom ďalšieho metodického prístupu je vypracovanie tzv. ekoprofilu (obalových materiálov), vyjadreného údajmi o spotrebe energie, znečistení vzduchu, znečistení vody a množstve pevných odpadov.