Úvod do Balanced Scorecard - Krčilová, Jitka
Balanced Scorecard (BSC, vyrovnaná výkonnosť) ako jedna z moderných metód riadenia. Použitie BSC v organizácii je podmienené úspešným navrhnutím BSC a používaním implementovanej metodológie. Sledovanie organizácie zo štyroch hlavných perspektív: finančné ukazovatele, zákazník a trh, interné podnikové procesy, oblasť učenia sa organizácie a inovácií.