Informácia o projekte Svetovej banky o uplatňovaní všeobecne uznávaných noriem a zákonov (ROSC) v podmienkach Slovenskej republiky - Bošela, Ivan
Potreba vzniku projektu ROSC. Nedostatok adekvátnych finančných informácií na mnohých trhoch sveta, ktoré vedú k neobjektívnemu hodnoteniu finančných rizík a prijímaniu rozhodnutí na globálnych trhoch. Vznik Medzinárodného fóra pre rozvoj účtovníctva IFAD. Členovia IFAD. Na Slovensku následne vznikla Národná riadiaca komisia. SR bola vybratá Svetovou bankou ako pilotná krajina na overenie postupov implementácie Vízie na úrovni krajiny v základných komponentoch finančného vykazovania.