Populačný vývoj robí starosti - Polakovič, Ivan
V najbližších rokoch sa očakáva nulový prírastok obyvateľstva Slovenskej republiky. Podiel rómskej populácie narastá. Štatistické prehľady o celkovom prírastku obyvateľstva v SR, prirodzenom prírastku, miery rozvodovosti a priemernom veku. Príčiny vysokej úmrtnosti obyvateľstva na Slovensku.