Využitie matematického programovania v hodnotení efektívnosti výroby - Fandel, Peter
Aplikácia matematického programovania v analýze efektívnosti výroby pšenice na báze údajov piatich poľnohospodárskych podnikov z piatich výrobných oblastí Slovenska. Použitie neparametrickej metódy analýzy dátových obalov (DEA). Výsledkom analýzy je zoradenie producentov pšenice podľa miery efektívnosti.