Monetaristický pohled na vývoj české ekonomiky - Kubíček, Jan
Monetaristický pohľad na hospodárske cykly. Výhody a úskalia monetaristického vysvetlenia vývoja českej ekonomiky v druhej polovice 90. rokov. Problém stability dôchodkovej rýchlostí peňazí a ich vzťah k zahraničnému obchodu. Empirická analýza vplyvu peňažných agregátov na domáci dopyt.