Postavenie a úlohy priemyselného výskumu na Slovensku
Jeden z hlavných faktorov podmieňujúcich konkurencieschopnosť ekonomiky je výskum a vývoj. Dlh inovačnému rozvoju. Aktuálny stav priemyselného výskumu. Opak praxe vyspelých krajín. Koncepcia štátnej vednej a technickej politiky. Slovenská veda a svetová úroveň. Dokončenie v ďalšom čísle.