K decembru 2000 bolo v rámci deblokácií v hre 104 mld. Sk - Ďurianová, Alica
Celkové zahraničné pohľadávky SR k 31.12.2000. Proces deblokácie - výnosnosť úverov. Ruský dlh - doterajšie dodávky tovaru v rámci deblokácie. Vládne pohľadávky voči zahraničiu. Zahraničné pohľadávky prevzaté od ČSOB v správe NBS.