Vnější determinanty formování agrární politiky a ekonomické efektivnosti - Svatoš, Miroslav
Rozhodujúce faktory, ktoré z globálneho, európskeho a národného pohľadu predstavujú významný vplyv na formovanie agrárnej politiky: globalizácia a polycentrizmus vo svetovej ekonomike, vzťah vlády a trhu, vecné a politické dôvody poklesu účinnosti súčasného agrárnopolitického inštrumentária, integračné, transformačné a asociačné trendy v európskom rámci a faktor dynamického rozvoja európskeho vidieka.