Stav a tendence vývoje světové ekonomiky - Foltýn, Jaroslav
Vývoj globálnej konjunktúry, tendencie, stav, perspektívy a hlavné súvislosti s regionálnymi krízami 90. rokov. Deväťdesiate roky a ich odlišnosti od predchádzajúceho vývoja. Príčiny špecifického vývoja. Dôsledky regionálnych otrasov a ich rozdielny vplyv na jednotlivé segmenty svetovej ekonomiky. Súčasný stav a krátkodobý výhľad vývoja svetovej ekonomiky. Rast HDP a ekonomická úroveň podľa krajín a ich skupín v rokoch 1981-1999. Krátkodobá prognóza hlavných makroekonomických charakteristík vo svetovej ekonomike podľa Svetovej banky.