Fakultatívnosť a daňová záväznosť odpisov - Hacherová, Žofia
Hmotný investičný majetok (HIM) - významná zložka štruktúry investičného majetku podnikateľa. Reprodukčný cyklus odpisovaného HIM je prepojený na odpisovú politiku. Z národohospodárskeho hľadiska je odpis daňovo uznanou, ale limitovanou nákladovou položkou, s dopadom na základ dane z príjmov.