Theoretical context of public sector transformation - Staneková, Eva
Problémy transformácie verejného sektora v intenciách európskej integrácie z hľadiska nových poznatkov ekonomickej teórie. Teoretický význam vzniku ekonómie verejného sektora, ako aj význam vzniku teórie verejnej voľby a jej hlavné teoretické zdroje. Prínos jednotlivých teoretických zdrojov teórie verejnej voľby a ich význam pre formovanie ekonomického myslenia v rámci ekonómie verejného sektora a zároveň pre formovanie verejného sektora v SR.