Turizmus zlepšuje ekonomiku, zvyšuje zamestnanosť - Čajko, Jozef
Potenciál, ktorý má Slovensko v oblasti cestovného ruchu, je zatiaľ nevyužitý. Potreba rozvoja cestovného ruchu. Chýba systémové riešenie. Podmienky na rozvoj cestovného ruchu.