Ochrana hospodárskej súťaže - Bernáth, Dušan
Od 1. mája 2001 vstúpil do účinnosti zákon č. 136/2001 Z.z. o ochrane hospodárskej súťaže a o zmene a doplnení zákona č. 347/1990 Zb. o organizácii ministerstiev a ostatných ústredných orgánov štátnej správy Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov. Účelom tohto zákona je ochrana hospodárskej súťaže na trhoch výrobkov, výkonov, prác a služieb proti obmedzovaniu, ako aj vytváranie podmienok na jej ďalší rozvoj s cieľom podporiť hospodársky rozvoj v prospech spotrebiteľov. Zákon tiež upravuje postavenie a pôsobnosť Protimonopolného úradu Slovenskej republiky.