Ekonomická a právní analýza nezávislosti a odpovědnosti centrálních bank - Bažantová, Ilona
Teoretické základy postavenia bánk. Nezávislosť a zodpovednosť centrálnej banky. Vzťah nezávislosti a zodpovednosti. Kvantifikácia inštitucionálneho postavenia centrálnych bánk. Centrálne banky v tranzitívnych ekonomikách. Špeciálny model inštitucionálneho postavenia centrálnej banky.