Počátky ekonomického myšlení v českých zemích - Krameš, Jaroslav
Základná charakteristika a princípy merkantilizmu. Prvé prejavy merkantilizmu v českých krajinách. Od veľkých projektov hospodárskeho rozvoja k osvieteným reformám. Kameralizmus a politické vedy. Princíp obchodnej bilancie. Cenová politika. Kameralisti a poľnohospodárstvo. Prenikanie klasickej ekonomie do českých krajín. Štát a fungovanie ekonomického systému. Národohospodársky princíp. Mysliteľ Bernard Bolzano.