Euro je hlavnou, ale nie jedinou prioritou belgického predsedníctva - Hajšel, Robert
Priority belgického predsedníctva počas predsedania Európskej únii. Belgicko patrí k pevnému jadru európskej integrácie a obhajuje záujmy malých a stredných členov únie. Prvou zo všetkých priorít je príprava na zavedenie eura. Dôraz na azylovú politiku. Dôraz na dobrú pripravenosť kandidátskych krajín na vstup do únie.