Integrácia krajín strednej a východnej Európy do EÚ a verejná voľba - Pokrivčák, Ján
Model politickej ekonómie na evaluáciu preferencií politikov ohľadom poľnohospodárskeho protekcionizmu v rámci Spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP). Transfery príjmov medzi krajinami Európskej únie (EÚ) menia politicky optimálne politiky členských štátov. Integrácia krajín strednej a východnej Európy do EÚ zmení politicky optimálnu úroveň protekcionizmu aj v strednej a východnej Európe, ako aj v krajinách súčasnej EÚ.