Vývoz dreva je tŕňom v oku slovenských spracovateľov - Hrúz, Juraj
Lesný fond a ťažba dreva na Slovensku. Zvyšovanie vývozu dreva. Vývozné spory medzi spracovateľmi dreva a vývozcami. Diskriminácia domácich výrobcov dreva. Hlavným problémom sú platobné podmienky. Domáci odberatelia žiadajú dlhšie lehoty splatnosti, s čím celkom nesúhlasia lesníci. Nedostatok guľatiny môže ohroziť drevárske podniky. Otázka predaja dreva na burze.