Koniec transformácie bankového sektoru
Väčšinu aktív českých bánk ovládajú zahraniční investori. Predajom Komerčnej banky sa bankový socializmus v ČR skončil. Prehľad bánk v ČR k 31.12.2000. Vývoj počtu bánk v rokoch 1993-2000.