Nové názory v ekonomickej teórii na Slovensku v prvej polovici šesťdesiatych rokov 20. storočia - Londák, Miroslav
Článok mapuje prvú polovicu 60-tych rokov v ekonomickej teórii na Slovensku. Hľadanie príčin ekonomickej krízy v Československu v tomto období. Prvé pokusy o prekonávanie dogmatického myslenia v ekonomike. Kritika dovtedajšieho uplatňovania centralistického modelu riadenia a metód hodnotenia rozvoja Slovenska v spoločnom štáte.