Co je to corporate governance
Pojem corporate governance. Zásady OECD vydané v roku 1999: práva akcionárov, spravodlivé jednanie s akcionármi, úloha zainteresovaných strán v riadení a správe spoločnosti, zverejňovanie informácií a transparentnosť, zodpovednosť správneho orgánu. Kódex správy a riadenia spoločností založený na Princípoch OECD.