Na štyri pätiny obstarávaní sa súčasný zákon nevzťahuje - Apolen, Peter
Len asi na jednu pätinu verejného obstarávania sa vzťahujú pravidlá súčasného zákona o verejnom obstarávaní. Zákon sa totiž vzťahuje iba na nákupy tovarov a služieb za viac ako 500-tis. Sk a práce v hodnote vyššej ako 1 milión Sk. Príprava novely zákona, ktorá rozšíri jeho pôsobnosť. Zjednodušia sa aj pravidlá. Pri verejnom obstarávaní sa najviac využívalo rokovacie konanie bez zverejnenia - nedostatok súťaže. Uvažuje sa o spoplatnení námietok.