Implementácia IAS ako trend konsolidácie účtovnej závierky v Slovenskej republike - Hvoždarová, Jana
IAS je v súčasnosti jediným možným trendom vývoja v procese zdokonaľovania právnej úpravy v oblasti konsolidácie účtovnej závierky. Východiská pri implementácii IAS. Výhody postupnej implementácie IAS. K problematike konsolidácie sa viažu viaceré IAS - IAS 22, IAS 27, IAS 28, IAS 31. Všetky IAS majú približne rovnakú štruktúru. Postupné rozširovanie pôsobnosti konsolidácie účtovnej závierky aj do verejného sektora.