Problematika účtovania mánk a škôd a ich vplyv na daňový základ - Vanko, Jozef
Dôležitosť problematiky mánk a škôd v účtovníctve a následne jej prepojenie pri vyčíslení základu dane. Problematika je vymedzená v zákone o daniach z príjmov a v Účtovnej osnove a postupoch účtovania pre podnikateľov. Účtovné prípady účtovania mánk - hmotný a nehmotný majetok, úbytky zásob presahujúce stanovené normy strát, úbytky zásob v rámci stanovených noriem. Účtovné prípady účtovania škôd. Živelné škody.