Výdavky verejných financií v hospodárskom rozvoji vyspelých kapitalistických krajín - Okáli, Ivan
Význam verejných financií pre zabezpečenie chodu ekonomiky. Pomer medzi vládnymi výdavkami (verejnými výdavkami) a výkonnosťou hospodárstva príslušnej krajiny meranej jej HDP, príp. HNP. Hospodársky rast a výdavky všeobecnej vlády v krajinách OECD v rokoch 1971-1998.