Sadzby DPH v Európskej únii a v Slovenskej republike - Jablonková, Zdenka
Vývoj slovenskej daňovej sústavy v súvislosti s prispôsobovaním právneho poriadku SR právu EÚ - zámer zníženia daňového zaťaženia v oblasti priamych daní a jeho prenesenie do oblasti nepriamych a majetkových daní. Nepriame dane - daň z pridanej hodnoty a spotrebné dane. Porovnanie záväzných pravidiel určujúcich sadzby dane pre členské štáty EÚ so sadzbami platnými v SR. Základné smernice platné v EÚ.